Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2007 20:50 - Нещо, което всеки нормално мислещ човек трябва да види
Автор: self Категория: Други   
Прочетен: 3206 Коментари: 8 Гласове:
0



Ето един потресаващ линк за хората, които не са се замисляли от къде идват нещата:
http://www.storyofstuff.com
отделете само 20 минути за да изгледате филма. на английски е, надявам се да не е проблем.
и искренно се надявам поне някой да се замилси над това, което види. 
Дано ви хареса!


Тагове:   човек,   нормално,   мислещ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Подробности
14.12.2007 01:23
Вярвам, че всеки, който гледа филмчето следва да отдели няколко секунди за да си зададе няколко въпроса. Сайтът е добре направен - откъде пари за този сайт. Какво е внушението, които иска да създаде филма и кой би могъл да има полза. Не твърдя, че нещата, покази в този филм са неверени.
Опитайте и с този филм - http://video.google.com/videoplay?docid=-9176914173325307126
Той стана известен в България. Защо?
цитирай
2. ugeen - Да
14.12.2007 13:22
Филмът е добре направен. По случайност го бях гледала и преди, но и сега пак го направих. Аз пък препоръчвам един друг филм, казва се "SICKO" на Michael Moore. http://www.imdb.com/title/tt0386032/
Хич не ми харесват трейлърите в ю тюб, затова няма да слагам линк. Но филмът определено си заслужава да се гледа.

Напоследък все ми е в главата темата за "Съвременните герои". Мисля, че това са точно тези хора, които правят истински разследвания за това как стоят нещата, а не как е изгодно на някого да бъдат представени. Независимо, че действията им в посока истина могат да ги направят трън в очите на някой 'влиятелен' човек, което не е ясно какво ще им струва.
цитирай
3. self - до #1
14.12.2007 14:54
Анонимен, не съм съгласен с теб. Поне не споделям съмнението ти към нещо, което е направено добре. хората, които се замислят за този род неща не е нужно да са бедни като църковни мишки или неспособни да си намерят средства. колкото до кой има интерес от сайта. незнам. той е насочен предимно към американската публика, защото тук все още не сме такива свръх консуматори каквито са те. но е хубаво и хората тук да го погледнат филмчето, защото тук вървим по американските стъпки. затова си мисля, че човек е хубаво да ги знае тези неща и да си има едно на ум.

а филма за горките деца... колкото повече такива разобличаващи филми, толкова по-добре. Има прекалено скрито-покрито в нашата държава, което трябва да излезе наяве.
цитирай
4. self - до ugeen:)
14.12.2007 14:58
Дааа, SICKO ми хареса. особено онзи английски дядо, който говореше за двата начина да контролираш хората. Вчера един приятел ми прати този линк: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134576&srcpos=6
за БГ действителността. Преди и сега. Аз от политика много не разбирам, но е интересно. По-скоро тъжно. Лошото е, че Съвременните герои дори да направят някакво разкритие, няма къде да го излъчат. аз не вярвам на нашите медии, защото всички обслужват различни интереси.
Но да не губим надежда:)
цитирай
5. анонимен - Re:
14.12.2007 16:59
Хората, които се замислят за тези неща може и да имат пари. Но за ги вложат в нещо, очакват те да се върнат. В най-добрия случай без печалба :)

П.С. Най-добрият случай съществува само в мечтите на разни идеалисти.
цитирай
6. olive - Страшно!
14.12.2007 19:10
Затова нактрая стигаме дотам - http://popsci.typepad.com/popsci/2007/10/giant-island-of.html
цитирай
7. ugeen - 1 и 5
14.12.2007 21:21
Защо търсиш под вола теле? Не е добре да се разсъждава наивно, но параноята oказва не по-малка вреда на обективната преценка. Има хора, които правят такива неща, защото вярват в тях. Има и такива хора. Не е предположение, а факт, имам късмета да познавам такива.

Послеписът ти е твърде крайно изказване. Най-добрият случай понякога се случва не само в мечтите. Освен това вярвам, че човек може да има идеали за справедливост и откритост, към които да се стреми и това да му помага да запази вярата си в хората. Случва хората да се държат като такива, каквито ги виждаш. По принцип съм доста скептичен човек, но бягам като дявол от тамян от това да се изказвам с пренебрежителна нотка за мечтите и идеалите на другите хора. Мисля, че е грешка, защото знам какво означават те за хората, които вярват в тях. Пък и освен това, както мисля, че се усети вече, мисля че човек може да има и мечти и идеали и без да резсъждава наивно.
Светът не е нито само бял, нито само черен..

Другото, което си казал за влагането на пари с очакване за възвращаемост
Има спонсори.. Повтарям отговорът на self, но има начини. Има хора, които биха помогнали за реализацията на идея с идеална цел. Тези, които търсят намират в крайна сметка. Kaкто беше казал Тишо, (asktisho.wordpress.com) "Който не се задоволява с малкото, в крайна сметка получава голямото.", защото когато не приемаш малките възможности, все в някакъв момент идва и добра такава и тогава нещата се нареждат, защото ти не са загубили надежда.

4.self:) Ами.. И аз не разбирам много от политика, но го отчитам като свой минус. На твърдото мнение съм, че човек добре трябва да познава правата си, за да може да си ги изисква, ако се наложи. За съжаление голяма част от българите, в което число и аз, нямат добра правна грамотност. Ето например сега в случая с незаконното застрояване в Паничище, за което общината си получи глобата (която данъкоплатците ще платят!), но строежите продължават. Имаше много идеи еколозите да се обърнат към ЕС и по-специално към партията на зелените, но се оказа, че те могат да съдействат само, ако има застрашаване на изчезващи видове. Аз писах писма, и даже получих отговор от Нидерландия, обаче на практика нищо повече не може да се поиска от тях, освен следене на развитието на проблема. Това какво решават нашите политици в нашата страна не ги засяга. Засягат ги само застрашените видове.
А при нас добре знаем за какво страва дума. Филмчето от твоя линк красноречиво и нагледно изяснява какви са отношенията правителство <-> корпорации, респективно политици <-> платежоспособни инвеститори.
Никога не съм се смятала за еко-активист, но просто ми се струва не неразумно, а безумно да остане само 30% от природата на България. Останалите 70%, които са били предложени от еколозите на БАН за "Натура 2000" са допълнително орязани, за което пак търпим санкция от ЕС. Когато на един от протестите, на които са били мои приятели са им извадили пистолет, просто побеснях. Бруталии и безумие минават всякакви граници http://forthenature.org/news/178 . Ох, съжалявам, че почнах малко офтопик, но тази тема така ми е наболяла в последно време. А на практика хора, по-правно и екологично грамотни от мен, нищо не съумяват да направят срещу абсурда. Сега се сетих откъде ми беше тръгнала мисълта - цензурата в медиите. Да, тя действително е проблем, но ако даден въпрос добие популярност сред повече хора, обикновено се намира и някой ентусиаст, който е готов да отрази нещата, ако не точно в истинската, то поне в приблизително точна светлина. Вземи Мур, например. Има такива хора. Дори да са единици, има ги.
Може да ти прозвучи странно, но мисля, е трябва да продължаваме да вярваме, че ги има, за да ги има. Имам чувството, че вярата на такива единици ги крепи да продължават да търсят истината и да се борят за нея no matter what..
= =
Дано не е притиснявам с прекалено дългия коментар.
Да.. :) и аз помня английския дядо.
цитирай
8. self - късно включване
15.12.2007 00:44
Дааа. четох за Паничище. Ужасно! Незнам как може да ги пипнеш някак тези хора, като всички те са я от парламента, я министри, я някой друг олигарх или олигофрен по-скоро. много са навързани нещата.
съгласен на 100% за това, че не си знаем правата. мдаа. трябва да се чете повече.
Мерси за включването, няма лошо да е дълго:)
за жалост нямам сили повече да седя пред компа, че стана супер късно. На всички лека нощ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: self
Категория: Изкуство
Прочетен: 508439
Постинги: 160
Коментари: 596
Гласове: 2278
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930